ERC se suma als actes del Correllengua i diu que cal unir esforços per aconseguir la normalització


  • Comparteix:

Cartell anunciador del Correllengua de l'any passat

Cartell anunciador del Correllengua de l'any passat

ERC considera que l'administració local, la societat civil i les empreses han d'unir esforços per aconseguir la normalització plena del català. La formació republicana ha fet aquestes declaracions amb motiu de la visita que el Correllengua farà a la nostra ciutat, aquest dissabte.

A través d'un comunicat, ERC s'adhereix a la celebració del Correllengua 2002, que enguany porta el lema 'Català: llengua d'Europa'. Aquesta iniciativa popular en defensa de la llengua catalana arriba a Sant Cugat aquest dissabte, enmig d'un recorregut que va començar a principis de setembre a Rià.

Per a ERC, iniciatives com el Correllengua són vitals i necessàries per aconseguir un major ús social del català. Eduard Pomar, portaveu d'ERC:

Eduard Pomar

Aquesta iniciativa de la CAL és una acció necessària per a la normalització de la llengua


ERC denuncia que la llengua catalana es troba en situació d'inferioritat respecte al castellà, en diversos àmbits com el judicial, els mitjans de comunicació o el cinema. Tot i això, la formació reconeix que a Sant Cugat s'han tirat endavant bones propostes, com la moció d'ERC d'etiquetatge de productes.

No obstant, Esquerra considera que la ciutat és encara un reflex de la situació anormal que viu el català al país. El portaveu Eduard Pomar, situa la unió d'esforços com l'única solució:

Eduard Pomar

L'Ajuntament, la societat civil i les empreses privades han de fer l'esforç de normalitzar plenament el català


El Correllengua finalitzarà el seu recorregut el 9 de novembre a Perpinyà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.