Àlex Rigola porta a Sant Cugat 'European House', una obra que convida al 'voyeurisme'


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori acull aquest divendres la representació de 'European House. Pròleg d'un Hamlet sense paraules', d'Àlex Rigola. El muntatge, amb un decorat que simula una casa de tres pisos construïda pel taller d'escenografia del Centre Cultural, convida a observar en temps real la vida d'una família burgesa i a reflexionar sobre la comunicació, la vida i la mort.

L'espai escènic -una casa de tres pisos seccionada per la meitat- és el veritable origen del muntatge, que pel seu argument i els seus personatges podria ser un possible pròleg a 'Hamlet', l'obra més coneguda de Shakespeare.

L'espectador observa en temps real la vida d'una família europea de classe alta que s'enfronta a la mort del pare. El creador i director de l'obra, Àlex Rigola, defineix el muntatge com un 'exercici de voyeurisme' per a l'espectador.

Àlex Rigola

Sorgeix del meu 'voyeurisme', que ja tenia de petit quan m'agradava el còmic '13 Rue del Percebe'. Miro de trasmetre això al públic.


Els actors -entre els quals hi ha Pere Arquillué, Joan Carreras i Sandra Monclús- es troben 'aïllats' a l'interior de l'escenografia, amb una 'quarta paret' real que els tanca a l'interior de la casa. D'aquesta manera, els intèrprets tenen una aparent intimitat i no veuen ni senten les reaccions del públic. El muntatge no té text i s'ambienta amb una 'partitura' de sorolls domèstics amplificats.

El decorat és una casa de tres pisos, de més de 7 metres d'alçada i amb un total de 8 habitacions. L'escenografia és obra del taller del Teatre-Auditori de Sant Cugat.

El director de l'equipament municipal, Pep Tugues, parla de les característiques del decorat.

Pep Tugues

L'escenografia és molt delicada i complicada alhora. Gairebé s'hi podria viure de veritat. Els detalls estan molt ben cuidats.


L'espectacle 'European House' arribarà aquest divendres al Teatre-Auditori, abans d'estrenar-se al Lliure. És una coproducció del Teatre Lliure i Temporada Alta, amb la col·laboració del Teatre-Auditori de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.