El Centre de Restauració de Béns Mobles es traslladarà a Valldoreix a finals d'aquest mes


  • Comparteix:

El centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat es traslladarà a la nova seu de Valldoreix a finals d'aquest mes. El centre, que des de fa 21 anys ocupava el Claustre del Monestir, ja ha començat a cedir espais per la construcció del futur Museu de la Ciutat.

El nou edifici d'aquest centre de la Generalitat s'està acabant de construir en uns terrenys de Valldoreix que l'Ajuntament va cedir per recuperar el Claustre per la ciutat. El nou local comptarà amb més de 4.000 metres quadrats que milloraran les condicions de seguretat i conservació de les peces restaurades.

El director del Centre de Restauració, Josep Maria Xerrié, assegura que, tot i els avantatges del nou edifici, els costarà abandonar el Claustre del Monestir:

Josep Maria Xerrie

Guanyarem en alçades i també en espai, a més de tenir-ho tot en un sol nivell


El nou edifici tindrà tres plantes, i una d'elles es dedicarà a una sala d'exposició permanent i a una aula de conferències. Això permetrà que el Centre s'obri més a la ciutat i pugui difondre millor l'activitat que s'hi duu a terme, segons explica Josep Maria Xerrié:

Josep Maria Xerrie

Amb la nova seu de Valldoreix, la gent de Barcelona podrà accedir al centre de manera més fàcil perquè està al costat de l'estació


Entre altres activitats, el Centre de Restauració de Bens Mobles ha preparat una exposició que es farà al Palau Moja de Barcelona a partir del mes de novembre, i que pretén divulgar que s'ha fet des d'aquest servei de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.