El testament d'Arnau Cadell ratifica l'autoria dels claustres de Sant Cugat i Girona


  • Comparteix:

L'arxiver diocesà de Girona ha localitzat el testament d'Arnau Cadell, que ratifica l'autoria dels claustres de Sant Cugat i Girona. El pergamí, que data de l'any 1221, també reconeix un deute de l'abat del Monestir. L'Ajuntament de Sant Cugat i els Amics de la Unesco esperen que aquesta troballa proporcioni un argument més per reforçar la candidatura dels dos claustres com a patrimoni de la humanitat.

El testament, trobat fa escassament un mes, és una nova prova científica que demostra que l'escultor dels capitells del claustre de Sant Cugat és també l'autor del claustre de Girona. En el cas del Monestir de la nostra ciutat, l'autoria no presentava dubtes gràcies a una inscripció i un autoretrat que acompanyen un dels capitells del claustre.

El pergamí, que encara s'ha de traduir i interpretar, data del 13 d'octubre de l'any 1221. Segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, la troballa d'aquest document és un argument més per reforçar la candidatura dels claustres de Sant Cugat i Girona com a patrimoni de la humanitat.

Àngels Solé

És un fet que ajuda a fer un pas més en aquesta direcció. A Catalunya hi ha pocs edificis patrimoni de la humanitat, serà un recorregut difícil, però està molt avalat.


En el mateix sentit s'ha expressat el president de l'associació que impulsa la candidatura, Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. Llorenç Batchellí reconeix que el camí és llarg, però assegura que les passes més importants ja s'han fet.

Llorenç Batchellí

Les passes més importants ja s'han donat. L'entusiasme de Girona i Sant Cugat queden palesos en el seu interès per recollir informació.


El testament d'Arnau Cadell és un pergamí de 40 per 30 centímetres. En el document, Cadell també perdona uns deutes pendents a l'abat del Monestir de Sant Cugat. Segons els experts, hi ha un altre pergamí que es refereix al testament de l'escultor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.