Òmnium Cultural i Amics de la Unesco evoquen la passió de Pla per la gastronomia

Cultura

Publicat el 11/nov/06 per Adria Claramunt

Tota la saviesa i la ironia que destil·lava Josep Pla sobre la vida s'ha evocat aquest divendres a l'espai gastronòmic i cultural Terra Dolça, en un dels darrers actes del cicle dedicat a l'escriptor empordanès. L'acte, organitzat per Òmnium Cultural i els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, ha reunit una trentena de persones que han repassat, tot sopant, alguns fragments de l'obra de Pla on el menjar és l'element central.

Després de les quatre conferències al voltant de la figura de Josep Pla i l'excursió feta per Palafrugell, Palamós, Llofriu i Monells, els responsables d'Òmnium Cultural i els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat han organitzat un sopar a l'espai Terra Dolça per evocar una de les vessants més conegudes de l'escriptor empordanès: la seva passió pel menjar i els aliments.

Així ho ha dit un dels membres d'Òmnium, Joan Contijoch, que ha afegit que ha estat una ocasió més per conèixer la personalitat de Pla, a través dels seus escrits sobre el menjar.

Joan Contijoch

Es posar de relleu com escrivia Pla, la seva manera de ser i veure la seva personalitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per la seva banda el president dels Amics de la Unesco, Llorenç Batchellí, ha explicat que durant el sopar s'ha llegit quatre fragments breus d'obres de Pla sobre els aliments, on l'autor gironí hi abocava tota la seva ironia.

Llorenç Batchellí

Un primer fragment parla sobre els aperitius, un altre sobre la pasta italiana, un altre sobre la cuina de tardor i finalment el darrer sobre el cafè.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La darrera cita del cicle dedicat a Josep Pla es farà el proper dijous, 16 de novembre, a l'Arxiu Nacional. Es tracta del passi d'un documental al voltant d'una entrevista que el periodista Joaquim Soler Serrano va fer a Pla. L'acte es farà a les vuit del vespre.