La primera xerrada de l'ANC sobre el Mil·lenari posa de manifest que la identitat catalana data de l'any 1000


  • Comparteix:

La identitat catalana va néixer l’any 1000, malgrat que els comptats catalans no formaven una unitat política diferenciada. Aquest argument ha donar el tret de sortida al cicle de conferències sobre el Mil·lenari de la Butlla Papal, que ha organitzat l’Arxiu Nacional de Catalunya i els Amics de la Unesco.

El doctor en Història, Josep Maria Salrach, va ser l’encarregat d’impartir la primera conferència. Salrach va acostar als assistents a la Catalunya de fa mil anys a través de l’experiència de Girbert Orlach, un estudiós de l'època que va convertir-se en el Papa Silvestre Segon. Amb aquest pretext, el conferenciant va endinsar-se en la forma de vida dels ciutadans del territori, sobretot en la seva identitat com a poble. Carolingis, visigots, hispànics i musulmans convivien en un mateix territori, que encara no gaudia d'unitat política.
Josep Maria Salrach va abordar el tema de la identitat en aquella època amb les següents paraules:

Josep Maria Salrach

La gent de l'època tenia punts de vista diferents sobre la identitat catalana


Salrach, que és professor de la Pompeu Fabra, considera que aquesta conferència és idònia dins els actes de celebració de l'Any del Mil·lenari:

Josep Maria Salrach

Les vegades que he vingut aquí he trobat un públic nombrós i molt interessat, cosa que no passa a Barcelona


La propera conferència, que tindrà lloc el dia 10, anirà a càrrec de Miquel Gros, director del Museu Epsicopal de Vic. La xerrada abordarà la figura del Papa Silvestre segon.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.