El 'Camí de Justícia' torna a Sant Cugat per rememorar la mort de l'Abat Biure


  • Comparteix:

El 'Camí de justícia' torna a Sant Cugat per commemorar de nou la història de l'assassinat de l'abat Biure la nit de Nadal de 1350. Aquesta marxa nocturna, organitzada per l'Associació Amics de Berenguer de Saltells i el Club Muntanyenc, s'emmarca dins el programa 'Coincidències Insòlites' que duen a terme els Museus de Sant Cugat i Cerdanyola per donar a conèixer conjuntament aquests fets.

Aquesta activitat, que es farà el proper 22 de desembre, forma part del programa 'Coincidències Insòlites' impulsat per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i a la qual participen els museus de Sant Cugat i Cerdanyola, amb l'objectiu de difondre el llegat cultural comú.

Sota el nom de 'Camí de Justícia', aquesta marxa permetrà conèixer als nous participants el camí que va fer el noble de Cerdanyola, Berenguer de Saltells, per fugir de Sant Cugat després d'assassinar l'abat Biure, durant la missa del Gall de l'any 1350.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Aprofitem aquests dos fets per tirar endavant un projecte cultural.


El recorregut de la marxa és l'invers del que va fer Berenguer de Saltells des de l'església de Sant Pau de Riusec fins al Monestir de Sant Cugat. La marxa comptarà amb una recepció oficial, un sopar medieval i l'assistència a l'assaig general de l'obra 'Pedra i Sang'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.