'Pedra i Sang' torna enguany al Claustre amb l'absència de l'actor Joan Llamas


  • Comparteix:

La substitució de l'emblemàtic Joan Llamas, desaparegut l'agost passat, per l'actor rubinenc Xavier Serrat és la principal novetat de l'edició d'enguany de la tragicomèdia 'Pedra i Sang', que arribarà al Monestir entre el 25 i el 28 de desembre. El muntage recrea l'assassinat de l'abat Biure a mans del noble Berenguer de Saltells durant la missa del Gall de l'any 1350 al Moonestir de Sant Cugat.

Sota la direcció escènica de Dolors Vilarasau i amb un cartell d'actors habitual que inclou entre d'altres Jaume Pla, Joan Berlanga i Xavier Tor arriba altra vegada l'obra 'Pedra i Sang', una tragicomèdia que recrea l'assassinat de l'abat Biure durant la missa del gall l'any 1.350 al Monestir de Sant Cugat.

Enguany però es trobarà a faltar la figura de l'actor Joan Llamas que va morir l'estiu passat i que feia el paper de monjo cellerer. Un personatge de no gaire rellevància però que Llamas el feia insubstituïble, segons Dolors Vilarasau.

Dolors Vilarasau

L'absència de Joan Llamas serà insubstituible perquè convertia un petit paper en un de gran per la seva qualitat com a actor.


Joan Llamas serà substituit pel rubinenc Xavier Serrat.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, s'ha felicitat de la consolidació de la ja tradicional cita anual nadalenca dels santcugatencs amb 'Pedra i Sang'.

Jordi Puigneró

Estem molt contents que l'obra es vagi consolidant i ja sigui un tret identitari del Nadal a Sant Cugat com 'La Passió' d'Olesa.


En aquest sentit, ha recordat les paraules de l'alcalde Lluís Recoder quan afirma que totes les ciutats necessiten enaltir i recordar allò que les identifica, allò que les fa diferent de la resta. Per a Puigneró, és d'agraïr l'esforç de les diferents associacions com 'Amics de Pedra i Sang' o la companyia Tetrateatre, entre moltes altres per mantenir viu l'esperit de poble que encara resta dins la ciutat de Sant Cugat.

Les representacions de 'Pedra i Sang' compten amb un pressupost de 30.076 euros i estan finançades amb aportacions de l'Ajuntament de Sant Cugat, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i Caixa Terrassa, més les col·laboracions de comerços i entitats de la ciutat.

Les representacions de l'obra es faran entre el 25 i el 28 de desembre, en diferents horaris del vespre i al preu de 15 euros per localitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.