Entusiasme dels treballadors de TVE per la proposta de crear un canal digital en català


  • Comparteix:

Els treballadors de Televisió Espanyola (TVE) a Sant Cugat veuen amb bons ulls la creació d'un canal digital íntegrament en català per a tot l'Estat. Aquesta proposta formulada pel conseller de Cultura i Comunicació, Joan Manuel Tresserras, blindaria la capacitat de producció als estudis de Sant Cugat. Segons Tresserras, la producció del centre és una 'peça clau' a la indústria audiovisual catalana.

Els treballadors de TVE han rebut amb entusiasme la proposta de crear un canal digital íntegrament en català en un dels dos múltiples que tindrà l'ens espanyol amb la implantació de la TDT. El president del Comitè d'Empresa, Pedro Alcaraz, ha expressat el suport a la proposta de la Generalitat de fer realitat una reivindicació històrica dels treballadors: tenir un canal propi.

Pedro Alcaraz

És una vella reivindicació dels treballadors de TVE a Sant Cugat de tenir un canal propi i no estar pendents de retransmissions esportives i altres canvis.


Ampliar el pes industrial dels estudis de TVE a Sant Cugat, guanyar capacitat de decisió i ampliar l'oferta televisiva en català són, segons Tresserras, els punts principals de la negociació amb l'ens estatal. La creació d'un canal digital propi en el múltiples de TVE seria una concreció d'aquests punts.

Escoltem el conseller Tresserras, en declaracions al 'Matí de Catalunya Ràdio'.

Joan Manel Tresserres

No pot ser que un mercat lingüísitic tan gran com és el català sigui vist per un ens públic com un obstacle en un procés de reestructuració i per aixó volem un canal en català per a tot l'estat. Aixó blinadria la capacitat de producció de TVE a Sant Cugat


Les reestructuracions de TVE a Sant Cugat afecten també un altre espai de la graella habitual en català. A partir del dia 22, el programa 'Catalunya avui' s'integrarà a l'Informatiu de la tarda que doblarà la seva durada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.