Crítica de la Comissió de la Dignitat a la col·laboració de la Generalitat en una mostra contra el retorn dels 'papers'


  • Comparteix:

La Comissió de la Dignitat demana explicacions a la Generalitat per haver cedit documentació de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) a una exposició a Salamanca en contra del retorn dels 'papers'. La mostra 'El Archivo de la memoria rota' denuncia la ruptura de la unitat del centre documental en el primer aniversari del retorn dels arxius a la nostra ciutat. L'Ajuntament de Salamanca també ha produït un documental titulat 'Historia de un expolio'.

Un any després del seu retorn, 'els papers de Salamanca' tornen a la ciutat castellana per l'exposició 'El Archivo de la memoria rota'. La mostra, organitzada per l'ajuntament salmantí, coincideix amb el primer aniversari del retorn de la documentació a l'ANC situat a la nostra ciutat.

La Comissió de la Dignitat, una de les principals impulsores del retorn dels arxius incautats, ha lamentat que les institucions catalanes 'hagin cedit' a l'enviament de documentació a una exposició 'humiliant' per a la cultura catalana. El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell, recorda que a data d'avui encara falta documentació per entregar.

Toni Strubell

Demanem una explicació a la Generalitat, ja que participa en una exposició vexatòria i que va en contra l'esperit democràtic.


Strubell ha qualificat l'exposició de 'poc democràtica' i ha afegit que aquests fets són un exemple més que la cultura catalana està acomplexada.

Toni Strubel

És xocant que es faci una exposició d'aquestes caracterísitques en ple segle XXI.


L'Ajuntament de Salamanca també ha produït un documental de trenta minuts titulat la 'Historia de un expolio'. L'exposició, titulada 'El Archivo de la memoria rota', s'inaugurarà el proper divendres a la ciutat castellana. Les dues activitats organitzades per l'ajuntament salamantí denuncien 'la ruptura de la unitat del centre documental' situat en aquesta ciutat castellana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.