Expectació per l'estrena de l'obra 'Èric i l'exèrcit del Fènix' al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

L'obra 'Èric i l'exèrcit del Fènix', escrita per Víctor Alexandre i dirigida per Pere Planella, s'estrena aquest divendres al Teatre-Auditori. L'espectacle recrea els fets viscuts l'any 2004 quan Èric Bertran va ser acusat de terrorisme per haver reclamat als supermercats DIA l'etiquetatge en català. El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i diferents personalitats del món polític i artístic assistiran a l'estrena.

La versió teatral de l'obra 'Èric i l'exèrcit del Fènix' se centra en els fets que va protagonitzar Èric Bertran, un jove de 14 anys que després de demanar a diferents empreses l'etiquetatge en català va ser acusat de terrorisme. El muntatge repassa les conseqüències psicològiques i l'assetjament escolar que va patir el menor.

L'obra està interpretada per 8 actors, entre els quals destaquen les actrius Rosa Andreu i Montse Pérez, i el jove Marcel Borràs, que encarna el paper d'Èric Bertran.

Després de l'estrena a Sant Cugat, el muntatge farà temporada a Barcelona i viatjarà pel territori. L'autor de l'obra, Víctor Alexandre, explica quins teatres podria visitar 'Èric i l'Exèrcit del Fènix'.

Víctor Alexandre

La temporada a Barcelona sembla que es farà al Teatre Capitol, però també podria realitzar-se al País Basc. Madrid de moment no s'hi ha interessat.


Diferents personalitats del món polític assistiran a l'estrena d'aquesta nit. Entre elles, destaca el conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, els diputats d'ERC Joan Ridao, Joan Puig i Joan Tardà, els parlamentaris de CiU Albert Batalla i Carles Campuzano, i els dirigents d'ICV Raül Romeva i Carme Garcia, entre d'altres. L'alcalde, Lluís i Recoder, i diferents personalitats del consistori també hi seran presents.

Èric Bertran assegura que li agradaria que l'obra tingués repercussió al Parlament de Catalunya.

Èric Bertran

M'agradaria que l'obra arribés al Parlament. El tema ja ha arribat però el que voldria és que molts diputats deixin d'omplir-se la boca de paraules i votin el que jo demanava, l'etiquetatge en català.


L'estrena tindrà lloc aquest divendres a partir de les 10 de la nit al Teatre-Auditori. El preu de l'entrada és de 15 euros i l'espectacle té una durada d'1 hora i 25 minuts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.