L'artista santcugatenc, Lluís Ribas, exposa a la Nova York Wally Findlay

Cultura

Publicat el 15/oct/02 per Sònia

El pintor santcugatenc, Lluís Ribas, inaugurarà aquest dijous una exposició a la galeria de Nova York Wally Findlay. L'artista portarà part de les seves obres més recents. Es tracta de vint-i-cinc pintures de gran format que reflecteixen la temàtica habitual de Ribas.

Aquesta és la tercera mostra individual que l'artista farà a Nova York, i la vuitena als Estats Units. La galeria novaiorquesa Wally Findlay ha comptat amb l'obra de Lluís Ribas des de l'any 1998, quan es va interessar per primer cop pel seu treball. Segons el propi pintor, les seves obres figuratives són molt ben rebudes en aquesta ciutat nord-americana, considerada el centre artístic mundial:

Lluís Ribas

Per desgràcia som pocs els artistes catalans que podem exposar als Estats Units, en una ciutat com Nova York, que és ara el centre de l'art mundial


En aquesta ocasió, Lluís Ribas exposarà 25 pintures, amb la seva temàtica habitual: la figura femenina i els bodegons. Entre les obres, n'hi ha 3 que resulten especialment novedoses per l'artista, i que podrien encetar una nova línia de treball per Lluís Ribas:

Lluís Ribas

Aquest any presento tres obres que parteixen del blanc d'un llençol i jugo amb fragments de figures humanes


Una de les pintures, titulada 'Ressol', és un quadre d'una jove mare amb el seu fill, que l'artista ha dedicat a la seva mare. Aquesta no ha estat l'única intervenció de Ribas a nivell internacional. L'empresa anglesa London Contemporany Art, amb oficines a Europa, Japó i Estats Units, va llançar l'any passat diverses serigrafies sobre la seva obra.