El PP de Sant Cugat defensa la unitat de l'arxiu de Salamanca i rebutja el retorn dels papers


  • Comparteix:

El regidor del PP, Alfredo Bergua

El regidor del PP, Alfredo Bergua

El PP de Sant Cugat invoca la unitat de l'arxiu de la Guerra Civil per mantenir els papers incautats durant la Guerra Civil a Salamanca. El regidor del PP, Alfredo Bergua afirma que la petició de retorn dels documents no és més que una estratègia de desgast utilitzada pels nacionalistes catalans.

El regidors del PP no tanca la porta a un possible diàleg sobre el retorn dels papers a Catalunya, però creu que la necessitat de mantenir la unitat dels arxius que es mantenen custodiats a Salamanca fa inviable el seu retorn a l'Arxiu Nacional:

Alfredo Bergua

Per la trascendència d'aquests papers és cert que com a catalans ens agardaria tenir-los aquí, però també cal tenir en compte la unitat de l'arxiu i jo espero que es trobi una solució que satisfaci a tothom


Alfredo Bergua assegura que els actes organitzats per la Comissió de la Dignitat per reclamar el retorn dels papers als seus legítims propietaris no és més que una estratègia del nacionalisme català per desgastar el govern de l'Estat.

Alfredo Bergua

S'està utilitzant políticament el tema de l'arxiu de Salamanca per tapar altres coses


La Comissió de la Dignitat està formada per tots els partits polítics a excepció del PP, entitats socials i culturals i persones a títol personal com ara Rigoberta Menchú, Federico Mayor Zaragoza o Noam Chomsky.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.