L'exposició 'Tomàs Aymat' fa un recorregut per la vida i obra de l'artista


  • Comparteix:

La Casa Aymat acollirà a partir del 15 de febrer l'exposició 'Tomàs Aymat. L'artista. La manufactura'. La mostra aborda la vessant artística i també personal d'un dels pioners del tapís a Catalunya. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, presentarà aquest migdia els continguts de la mostra.

Tomàs Aymat, exponent destacat del noucentisme, va començar la seva carrera artística com a escenògraf. Va aconseguir una beca per anar a estudiar a París però un cop a la capital francesa, sota la influència de Joaquim Folch i Torres, va reorientar la seva carrera cap al món del tapís.

Un cop a Catalunya, Aymat va obrir el seu propi taller a Barcelona, però el va traslladar a Sant Cugat el 1920. Sis anys després es va establir a la Casa Aymat, que va mantenir la seva activitat fins l'any 1981.

L'exposició, que s'inaugurarà el 15 de febrer, té com a eix el funcionament de la manufactura, juntament amb la part més creativa d'Aymat. Temes com el Mediterrani, el classicime i la tradició formen part de l'univers artístic de Tomàs Aymat.

L'exposició es podrà visitar fins el 15 d'abril a la Casa Aymat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.