La mostra sobre Tomàs Aymat aplegarà peces inèdites


  • Comparteix:

La mostra 'Tomàs Aymat, l'artista, la manufactura', que s'inaugura dijous que ve, aplegarà tapissos de la família fins ara mai exposades. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, qualifica Aymat de referent de la història de l'art de Sant Cugat. L'exposició s'emmarca en la commeració d'Octavianum-Any de la Vila.

El comissari de l'exposició, Andreu Dengra, ha traçat les línies de l'exposició que es divideixen en la figura d'artista d'Aymat i en la vessant d'empresari. El recorregut es complementa amb peces de la col·lecció de la família Aymat, la majoria de les quals no han estat mai exposades, i amb fotografies de l'època.

Solé ha elogiat la figura d'Aymat. Segons la tinenta d'alcalde, l'artista va encetar un nou període d'esplendor artístic al poble comparable al que va significar el període d'art romànic.

Àngels Solé

Des del romànic, no hi ha una època artística tan esplendorosa com els treballs d'Aymat.


L'exposició comptarà amb el tapís 'La Primavera', l'obra més coneguda de Tomàs Aymat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.