El Centre de Restauració adequa el retaule de Sant Pere de Púbol, on s'han descobert dibuixos de Bernat Martorell


  • Comparteix:

La restauració del retaule de Sant Pere de Púbol que es duu a terme al Centre de Restauració de Béns Mobles ha permès descobrir 29 esbossos de dibuixos de Bernat Martorell, un dels més importants pintors catalans medievals. La peça s'està restaurant per ser exposada per primera vegada al Museu d'Art de Girona el proper 31 d'octubre.

La neteja i la restauració del retaule han permès treure a la llum gairebé una trentena d'aquests esbossos, dels quals se'n coneixien només una desena des dels anys 50. Ara es podran veure els dibuixos, fets a carbó i guix sobre la mateixa fusta, en el revers del retaule.

De fet aquesta peça s'està restaurant amb motiu de l'exposició 'Bernat Martorell i la tardor del gòtic català', que s'inaugurarà el 31 d'octubre a Girona. La mostra girarà entorn d'aquest espectacular retaule, de 4 metres d'alçada i format per 18 taules, i que és l'única obra que es conserva de Bernat Martorell.

Bernat Martorell està considerat un dels pintors més importants de l'Edat Mitjana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.