L'ANC incorpora els arxius personals i polítics de Pasqual Maragall


  • Comparteix:

La documentació personal i política del president Pasqual Maragall, corresponent a l'etapa 1957-2003, arriba a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). D'aquesta manera, l'ANC conserva els fons documentals de sis presidents de la Generalitat i la Mancomunitat.

L'ANC disposa ja de la documentació de dos presidents de la Mancomunitat, dos de la Generalitat republicana, i dos de Generalitat restaurada.

El director de l'ANC, Josep Maria Sans i Travé, ha explicat que aquests documents serveixen perquè la gent conegui l'etapa de Maragall com a president però també la seva personalitat política.

Josep Maria Sans i Travé

Hi ha els documents institucionals i també la documentació política al marge de la seva actuació com a president de la Generalitat.


Sans i Travé ha explicat que en els documents es troben diferents etapes de la vida de Maragall. En aquest sentit, el director de l'ANC ha afegit que amb aquests arxius es completa tota la història de l'últim president de la Generalitat.

Josep Maria Sans i Travé

Hi ha una etapa econòmica, cultural i política al marge de la seva etapa institucional.


La documentació de Maragall que es troba a l'ANC no correspon a la del seu gabinet de Presidència, que ingressarà d'aquí a uns mesos a través dels mecanismes de transferència ordinaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.