L'ANC repassarà la influència del món clàssic en la societat occidental


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) acollirà els dijous 22 i 29 de març el cicle de conferències 'Perquè som com som', que abordarà l'origen grec i llatí de la cultura occidental. Aquesta iniciativa està organitzada pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, l'ANC i Òmnium Cultural.

Els dos darrers dijous de març, les cultures grega i llatina seran el nucli de les xerrades que analitzaran fins a quin punt està marcada la cultura d'Occident pel pensament clàssic. La primera de les conferències del cicle 'Perquè som com som' parlarà sobre la cultura llatina i anirà a càrrec del professor de Filologia Clàssica de la UAB i membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, Pere Villalba. El nom de la xerrada serà 'l'Art de governar'.

Per a la segona i última conferència del cicle, serà el professor de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, Toni Bosch, l'encarregat de parlar sobre la influència de l'antiga Grècia, en la conferència titulada 'Nosaltres i els grecs'.

La presidenta honorífica de l'associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, Montserrat Rumbau, remarca l'interès de conèixer l'origen de la cultura d'Occident.

Montse Rumbau

És interessant saber d'on venim i fins a quin punt estem marcats per aquesta cultura clàssica, tant com s'ha dit.


Les dues conferències començaran a les vuit del vespre a l'Arxiu Nacional de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.