Una mostra recordarà la importància del ferrocarril en el creixement de Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat commemorarà el 90è aniversari de l'arribada del ferrocarril amb una exposició que repassarà la importància del tren en el desenvolupament de la ciutat. La mostra, produïda pel Museu de Sant Cugat i FGC, es podrà veure a partir d'aquest diumenge a l'estació del centre.

L'arribada del ferrocarril de la mà de l'enginyer nordamericà Frederick Pearson, l'any 1917, va iniciar la transformació de Sant Cugat d'un poble agrícola a una ciutat moderna. Amb el tren, els santcugatencs van començar a treballar a les fàbriques d'altres poblacions. El poble pagès, de poc més de 2.000 habitants, es va obrir als estiuejants de Barcelona i es van construir els eixamples i nous districtes.

El ferrocarril va propiciar el desenvolupament econòmic de Sant Cugat, com ha explicat la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

El ferrocarril va ser important per a la industrialització de Catalunya. A Sant Cugat, on no hi havia indústria, va potenciar el comerç.


L'exposició, titulada 'Viatgers al tren!', es podrà veure fins el 15 d'abril a la façana i els passadissos de l'estació de Sant Cugat. Diumenge, a més, circularà un tren històric entre Sant Cugat i les Planes i es podran obtenir tiquets commemoratius de col·leccionista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.