Nou entitats creen una xarxa associativa amb l'objectiu de fomentar la democràcia participativa


  • Comparteix:

Amb l'objectiu de crear una democràcia participativa s'ha presentat la Xarxa Alternativa de Sant Cugat. Aquesta nova plataforma vol esdevenir un punt de referència pels ciutadans que cerquen alternatives a la globalització i que rebutgen la guerra.

Aquesta xarxa està formada per nou entitats santcugatenques entre les quals hi ha el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat, Vallès Sense Fronteres o el Grup de Natura. Aquesta plataforma neix amb l'objectiu de coordinar les iniciatives de les entitats existents i és per això que ha assumit les contracampanyes de 'l'Any del Milionari' i 'Sant Cugat no m'estima'. Així mateix, la XASC vol ser el promotor de la Consulta Social Europea a la nostra ciutat. Enric González, membre d'Attac, explica quina vol ser la forma de treball de la XASC.

Enric González

La XASC no és una entitat, és una xarxa que vol dinamitzar entitats i ciutadans particulars per aconseguir un treball conjunt que aporti alternatives al govern municipal


El primer acte convocat per aquesta plataforma ha estat la xerrada 'Experiències de Resistència a l'Argentina' a càrrec de Pablo Bergel, membre del 'Movimiento de Ahorristas de Buenos Aires'. Durant la conferència, celebrada ahir a la Casa de Cultura, Pablo Bergel va destacar que la crisi a l'Argentina ha estat el millor exemple del fracàs del neoliberalisme. Bergel va fer un repàs a l'estat actual d'Argentina i va explicar quins són els nous moviments populars que han sorgit i la seva manera d'actuar. Segons Bergel, el futur de l'Argentina, ara com ara, és incert.

Pablo Bergel

Hi ha una situació d'abandonament, un estat d'emergència davant el qual surten nous moviments, però el futur és incert


La XASC començarà la seva tasca dinamitzadora en breu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.