L'artista Pep Blanes presenta una carpeta de dibuixos del Monestir


  • Comparteix:

Un centenar de persones van assistir divendres a la presentació de la carpeta de l'any del Mil·lenari al claustre del monestir. Aquest volum inclou una sèrie de dibuixos del monument fets per l'artista santcugatenc Pep Blanes així com un fascicle sobre la trajectòria del seu art.

El claustre del monestir acull des de divendres una nova mostra artística. En aquest cas, es tracta d'uns dibuixos a escala reduïda del monestir de Sant Cugat i d'una quinzena d'apunts ràpids sobre la Ruta del Císter. Aquests dibuixos formen part de la carpeta del mil·lenari que va acompanyada d'un fascicle de 16 pàgines redactat per Imma Pueyo sobre l'art de Pep Blanes. Els dibuixos permeten conèixer l'evolució d'aquest artista des dels anys 50 fins a l'actualitat. Pep Blanes va resumir el seu treball en el desig de fer quelcom pel seu poble.

Pep Blanes

L'essència de la celebració del Mil·lenari és el monestir i el seu claustre


De la seva banda, l'alcalde Lluís Recoder va qualificar a Blanes com un artista complet que sens dubte, treballa amb el cor.

Lluís Recoder

És indiscutible que Pep Blanes estima el claustre, i el seu cor és el que inspira els seus llàpisos de carbó


A l'acte van assistir nombroses personalitats de Sant Cugat entre elles, Imma Pueyo, autora del fascicle i el director de l'arxiu nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.