El còmic del Mil·lenari surt al carrer avui


  • Comparteix:

Una història d'amor i un homenatge al nostre monestir. Aquestes són les línies argumentals que centren el Còmic del Mil·lenari que es va presentar dimarts a la Sala Capitular del claustre del monument. La primera entrega d'aquest col·leccionable es farà demà dijous amb el Diari de Sant Cugat.

'Fa mil anys...' és el títol d'aquest col·lecionable de Xavier Escura i Ramon Sargatal, editat pel diari de Sant Cugat. L'objectiu d'aquesta nova iniciativa és donar a conèixer a un públic ampli la història del monestir d'una forma entenedora i didàctica. La seva història té un doble fil conductor: per una banda, el dels personatges històrics i de l'altra, les peripècies d'un jove novici i una família de camperols. Malgrat alguns punts de ficció, segons Xavier Escura, guionista del còmic, s'ha fet una aposta clara pel realisme.

Xavier Escura

Teníem molt clar que havíem d'observar una fidelitat a la realitat històrica, fugir d'una visió edulcorada del monestir. Calia reflectir la dura realitat feudal i social.


El còmic es composa de 24 làmines. Darrere de cada una hi ha una gran base històrica ja que totes les il·lustracions tenen detalls que reflecteixen el que es coneix d'aquella època. Segons l'alcalde, Lluís Recoder, aquesta publicació també contribueix a la difusió de la història de Catalunya.

Lluís Recoder

Al nostre país, l'explicació amena de la història ha quedat una mica apartada del que era la realitat. Dins de l'any del Mil·lenari hem volgut fer una petita aportació amb aquest còmic.


El primer fascicle es repartirà aquest dijous amb el Diari de Sant Cugat. En aquesta primera entrega es lliurarà la carpeta amb la primera làmina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.