Els documents de Marc-Aureli Vila s'integren a l'ANC


  • Comparteix:

La documentació personal del polític i geògraf Marc-Aureli Vila, un dels fundadors d'Esquerra Republicana de Catalunya, forma ja part del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya. El fons conté la correspondència que Vila va mantenir amb Josep Tarradellas durant el seu exili.

El fons bibliogràfic cedit reflecteix la vida i l'activitat de Vila, considerat una personalitat del món cultural i polític del segle passat. Vila va exercir com a diputat durant la segona legislatura de la Generalitat estatutària i com a delegat del president de la Generalitat a Sud-amèrica. Alguns dels documents més significatius de l'arxiu personal són les cartes que Marc-Aureli Vila s'escrivia amb el president de la Generalitat, Josep Tarradellas, durant el seu exili a Veneçuela. Ho explica el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé:

Josep Maria Sans Travé

El senyor Marc Aureli Vila va ser delegat del president a Sudamèrica …


Marc-Aureli Vila va realitzar també al llarg de la seva vida importants treballs en el camp de la geografia que s'han inclòs en el conveni de donació:

Josep Maria Sans Travé

Aquesta documentació de la seva obra cultural i científica està recollida en el fons.


La documentació es posarà a l'abast dels ciutadans i investigadors que ho desitgin, un cop hagi estat arxivada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.