Sant Cugat recorda Ernest Lluch amb música dos anys després del seu assassinat


  • Comparteix:

L'Escola de Música Montserrat Calduch organitza un concert homenatge a l'ex ministre socialista Ernest Lluch, coincidint, el proper dia 24 de novembre amb el segon aniversari del seu assassinat per part d'ETA. L'acte compta amb el suport de l'Ajuntament, així com d'altres administracions i entitats de la ciutat.

El dia 24 farà dos anys de la mort d'Ernest Lluch en mans d'ETA. A banda de la seva faceta com a economista, humanista i polític, Lluch professava una autèntica devoció per la música. Atenent-se aquesta passió per la música clàssica, l'ex ministre socialista va voler recuperar l'única òpera que va escriure el compositor Ferran Sor.

Ara, l'Escola de Música Montserrat Calduch ha engegat una iniciativa per recordar la figura de Lluch amb la representació d'aquesta òpera recuperada per Lluch, 'Il Telemaco nell'isola di Calipso'.

Segons la promotora d'aquest homenatge, Montserrat Calduch, l'objectiu és retre-li un homenatge amb un llenguatge universal; el de la música:

Montserrat Calduch

Em va fer molta il·lusió el fet de reconéixer una feina del mestre Lluch i una faceta desconeguda: la seva vessant de melòman.


L'ajuntament s'ha adherit a aquesta iniciativa cedint el Teatre Auditori per la celebració del concert. La regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, creu que la ciutat, amb qui Lluch havia establert lligams, tenia la obligació moral i la vocació de sumar-se a la iniciativa de Calduch:

Àngels Ponsa

En tot el que ha fet a la seva vida ha deixat petjada més enllà també del nostre país. Es mereix aquest homenatge.


De moment, ja han confirmat la seva assistència la dona i les filles d'Ernest Lluch, la Fundació de porta el seu nom i l'alcalde de San Sebastià amb qui Lluch tenia una estreta relació. De fet l'ex ministre tenia residència des de feia temps a Donosti i donava classes a la universitat Menéndez y Pelayo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.