David Dalmau explica a la Casa de Cultura la situació dramàtica que pateix l'Iraq

David Dalmau i la regidora Àngels Ponsa a la xerrada sobre l'Iraq

Cultura

Publicat el 15/nov/02 per Eugènia

Els dotze anys d'embargament que ha patit l'Iraq i la incertesa del seu futur ha centrat la xerrada que l'Oficina de Sant Cugat Solidari va organitzar ahir. El metge David Dalmau va introduir als assistents a la situació que viu el país i que va qualificar de molt difícil tant a nivell intern com extern.

David Dalmau ha fet un balanç negatiu de l'embargament perquè al seu parer, només ha perjudicat a la societat civil, ja que no ha servit per enderrocar el govern de Sadam Hussein. Dalmau ha destacat la difícil situació que viu la població, ja que a banda de l'embargament ha de suportar un govern dictatorial.

David Dalmau

La població d'Iraq té molta por del govern , perquè és un govern totalitari


Pel que fa a la postura dels Estats Units, el metge la va qualificar de 'totalment interessada' encara que va apuntar que un canvi de govern beneficiaria al país si aquest és obert i democràtic. Dalmau va subratllar però que a aquesta solució no s'hi pot arribar amb la violència.

David Dalmau

Si hi ha guerra pagaran justos per pecadors i no sembla que una resposta militar sigui la més adequada per resoldre els problemes que té el país


David Dalmau és col·laborador de Metges Sense Fronteres i ha participat en una missió d'observació humanitària a l'Iraq.