La biblioteca acull la presentació d'un recull de poemes sobre la pau


  • Comparteix:

'Un poema per la pau' és el títol d'un recull de poemes sobre la pau que s'ha presentat en el marc de 'Poesia a Sant Cugat'. Més de 3,000 versos que han enviat persones d'arreu del món composen aquest llibre.

L'arquitecte Josep Pla és el promotor d'aquesta iniciativa que té un doble objectiu: promocionar la poesia i la reflexió sobre la pau. Amb aquest pensament, Pla es va posar en marxa fa sis anys per tal d'aconseguir mil versos en nou mesos per poder entrar en el llibre Guinnes dels rècords. Josep Pla explica que és el que va idear.

Josep Pla

S'en va acudir una idea molt simple que era fer un recull de poemes que parlessin sobre un tema unitari que fos la pau


A partir d'aquell moment, va escriure fins a 5.000 cartes que va enviar a nombroses institucions nacionals i internacionals. En un principi les respostes van arribar molt lentament, però l'empenta que calia al projecte va arribar quan Josep Pla va parlar amb la regidora de Serveis Personals a l'Ajuntament de Sant Cugat, Àngels Ponsa. A partir d'aquell moment, va augmentar el volum de correspondència fins a arribar a les 4.000 cartes. En la redacció dels poemes han participat persones de tot el continent americà, França, Itàlia i l'Estat espanyol. El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya es va encarregar de l'edició d'aquest llibre, que es va publicar el passat 23 d'abril. Per a Josep Pla, la presentació dins de 'Poesia a Sant Cugat' representa un al·licient més.

Josep Pla

Aquesta exposició és una gran oportunitat per donar a conèixer a la gent de Sant Cugat aquesta obra


Durant l'acte de presentació, Josep Pla ha recordat que tots aquells santcugatencs que van participar en la redacció del llibre, tenen dret a un volum gratuïtament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.