Assumpta Casas i Fèlix Soltó comparteixen el Premi Memorial Joan XXIII 2007


  • Comparteix:

L'Institut Victor Seix de Polemologia i la Unipau han atorgat el Premi Memorial Joan XXIII a Assumpta Casas i Fèlix Soltó per la seva lluita per la pau durant més de 50 anys. En l'acte, que ha tingut lloc aquest dissabte a la sala de plens de l'Ajuntament, també s'ha recordat a José Antonio Corbera, que ha rebut de manera pòstuma una menció d'honor per la seva tasca 'discreta' i 'callada' a favor de la pau.

Assumpta Casas i Fèlix Soltó han estat guardonats conjuntament aquest dissabte amb el Memorial Joan XXII per la seva lluita contínua i discreta per la pau. El matrimoni ha destacat durant aquests anys dins el moviment 'Artesans per la pau'. Entre altres, són impulsors de les concentracions a la plaça Sant Jaume de Barcelona tots els dijous de l'any per reclamar, amb un minut de silenci, el treball a favor de la pau.

A més, l'Institut Victor Seix de Polemologia, juntament amb la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), han concedit una menció d'honor a Jose Antonio Corbera, mort fa quinze dies, pel seu suport a iniciatives i propostes de pau.

Així ho explica la directora de la Unipau, Neus Sotomayor

Neus Sotomayor

Han estat tres guardonats: Assumpta Casas i Fèlix Soltó i s'ha concedit una menció d'honor a Jose Antonio Corbera, mort fa quinze dies, perquè sempre ha donat suport iniciatives i propostes de pau.


La trajectòria discreta de lluita per la pau ha estat l'element més important que l'organització ha tingut en compte a l'hora d'atorgar el guardó. Ho explica Sotomayor.

Neus Sotomayor

Valorem sobretot que la lluita per la pau per part del guardonats hagi estat discreta. No valorem tant una activitat concreta, per molt important que hagi estat, sinó la trajectòria.


L'acte, presidit per la tinenta d'alcalde de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha tingut lloc aquest dissabte a la sala de plens de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.