ICV porta el debat sobre la memòria històrica al Casal de Joves TorreBlanca


  • Comparteix:

'El problema d'aquest país és que no s'ha fet una política de reconciliació i hi ha encara dues memòries històriques diferents: la dels vencedors i la dels vençuts'. Així s'ha expressat el catedràtic d'història contemporània de la UAB, Borja de Riquer en una xerrada sobre la memòria històrica que ha organitzat la secció local d'ICV-EU al Casal de Joves TorreBlanca. La tertúlia ha comptat també amb la presència del secretari del Departament de Relacions Institucionals i Participació Ciutadana, Josep Vendrell.

Borja de Riquer ha dit que la llei de Memòria Històrica aprovada a Madrid i la del Memorial Democràtic aprovada al Parlament arriben massa tard i amb massa pressa. Amb tot, el catedràtic valora positivament que per primera vegada una llei espanyola condemni el règim franquista i el titlli de dictadura repressiva.

De Riquer considera que per fi s'ha afrontat una assignatura pendent.

Borja de Riquer

Durant els 80 va quedar aparcat i ara per fi s'ha afrontat la temàtica de les víctimes i dels judicis franquistes.


En aquest sentit, Borja de Riquer es mostra a l'expectativa de veure com s'aplica aquesta llei per veure si es tanca definitivament o no la transició.

Borja de Riquer

Cal veure com s'aplica aquesta llei. Si hi ha esperit de reconeixement i reconciciliació perquè ens alguns anys se superi aquesta assignatura tant difícil.


La clau d'aquesta reconciliació ha de passar segons de Riquer per fer una política pública de memòria històrica que uneixi les dues visions sobre aquest periode que tenen els dos bàndols.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.