Sant Cugat comptarà amb la seva pròpia companyia de dansa

Cultura

Publicat el 28/nov/02 per Sílvia

Sant Cugat comptarà amb la seva pròpia companyia de dansa. A partir d'avui, la prestigiosa Metros, dirigida per Ramon Oller, es converteix en la companyia resident amb seu al Teatre-Auditori. Aquest compromís s'inscriu dins un programa pilot de residències de dansa de la Generalitat.

Sant Cugat, juntament amb Sabadell i Vic, han estat els municipis escollits pel Departament de Cultura per acollir-se a un programa pilot que assigna companyies de dansa de gran reputació. L'objectiu d'aquest projecte, anomenat 'Residències de Dansa', és la promoció i difusió d'aquesta disciplina a partir d'acords entre municipis i grups de dansa.

El resultat de les negociacions han assignat a Sant Cugat la companyia Métro, dirigida pel coreògraf Ramon Oller, i amb un prestigi reconegut a nivell de tot l'estat espanyol. La regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa ens explica els motius de l'Ajuntament per formar part d'aquest projecte:

Àngels Ponsa

Sant Cugat té una sensibilitat especial per a la dansa


Per fer possible que Sant Cugat compti amb una companyia de dansa resident. La Generalitat ha fet una aportació econòmica de 57 mil euros. També cedeix l'espai del Teatre-auditori on Metros podrà fer els seus assajos. Ponsa ha parlat dels beneficis que comportarà la presència d'aquesta companyia a la ciutat:

Àngels Ponsa

La companyia resident serà la protagonista de diversos actes culturals a la ciutat


El nomenament de Metros com a companyia de dansa resident de Sant Cugat es farà efectiu demà a la presentació del programa 'Residències de Dansa' a la seu del Departament de Cultura. L'acte, que començarà a les 12 del migdia, anirà a càrrec del director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca, i comptarà amb la participació de la regidora Àngels Ponsa.