Sant Cugat serà la seu de la companyia de dansa Metros durant dos anys


  • Comparteix:

Sant Cugat és una de les tres ciutats catalanes que potenciaran la difusió de la dansa a través d'un programa pilot de Residències engegat per la Generalitat. A través d'aquest conveni la companyia de dansa Metros tindrà seu permanent a la ciutat de manera que l'Ajuntament i la companyia treballaran colze a colze per popularitzar aquest gènere.

Gràcies a aquest programa, Sant Cugat cedirà el Teatre Auditori a la companyia Metros i altres recursos per facilitar la seva activitat. A canvi, el grup artístic promourà la dansa a la ciutat, a través dels seus espectacles i activitats pedagògiques. El programa gira sobre tres eixos: la producció, la difusió i la formació, tal i com explica el director general de promoció cultural, Vicenç Llorca:

Vicenç Llorca



El departament de Cultura de la Generalitat dedicarà 171 mil euros en aquest programa pilot, que també es durà terme a Vic i a Sabadell. Un dels punts centrals del pla és la creació de Residències de Dansa, que facilita a les companyies comptar amb una seu permanent per millorar les seves produccions. Segons la directora del centre de promoció Endansa, Marta Garcia, això resol una de les dificultats més grans amb què topen les companyies:

Marta Garcia



Vicenç Llorca ha subratllat que aquest novedós programa permetrà donar més estabilitat als grups de dansa i arribar a un públic més ampli.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.