El Museu de Sant Cugat inaugura una nova sala de l'exposició permanent del Monestir


  • Comparteix:

El Museu de Sant Cugat creix i ja compta amb una nova exposició. Aquest dissabte s'ha inaugurat una nova sala de l'exposició permanent del Monestir, que explica la història de l'expansió del monaquisme benedictí i la fundació del Monestir de Sant Cugat. L'exposició encara s'ha de completar amb tres sales més, tot i que encara no se sap quan estaran acabades.

La segona fase del Museu de Sant Cugat, que explica la història del Monestir, ja està en marxa. El primer dels quatre àmbits que el componen ha estat inaugurat aquest dissabte. Es tracta d'una exposició que explica què és el monaquisme, quan i on apareix i com s'expandeix fins arribar a Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha contextualitzat l'ampliació del Museu, que es va crear ara fa quatre anys.

Lluís Recoder

Ara donem un petit pas més, aquesta ampliació no s'acaba aquí. Esperem que en els propers mesos es pugui anar fent la feina que falta.


La comissària científica de l'exposició, Marina Miquel, explica en què consisteix exactament aquesta ampliació.

Marina Miquel

El que havíem inaugurat fa quatre anys explicava l'arquitectura del Monestir, i ara en canvi el que expliquem és la història del Monestir.


L'exposició es completarà amb tres àmbits més, que explicaran respectivament el paper del Monestir com a senyor feudal, la relació entre la comunitat monàstica i el poder i finalment la relació entre el Monestir i la vila de Sant Cugat.

Els assistents a la inauguració s'han mostrat satisfets amb l'ampliació del Museu i amb ganes que es completi.

Assistents

Està molt ben dissenyat, em sembla molt bé./ És interessant, però ha de continuar i anar avançant./ Està força bé, i espero que es continuï ampliant.


L'exposició ja està oberta al públic, i durant tot aquest cap de setmana, a més, de manera gratuïta, amb dues jornades de portes obertes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.