La pluja amenaça les cavalcades del centre i dels districtes


  • Comparteix:

La tradició d'els Reis Mags d'Orient d'arribar amb helicòpter es podria veure alterada en cas de pluja. El cotxe seria el mitjà alternatiu per Ses Majestats, que recorreran els carrers del centre de la ciutat amb una dotzena de carrosses encara que faci mal temps. Mira-sol i les Planes mantindran la cavalcada en cas de pluja i Valldoreix i la Floresta suprimirien el recorregut i es posarien a cobert.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu algunes precipitacions febles i disperses a partir de mitja tarda de dissabte. Si finalment es compleix la previsió, els Reis Mags arribaran a Sant Cugat i a Mira-sol amb cotxe, a canvi del tradicional helicòpter. Tot i això, el recorregut de cap de les dues cavalcades es veuria afectat per la pluja. La comitiva de la cavalcada del centre s'acostarà a la plaça d'Octavià per fer l'adoració del nen Jesús i seguirà el camí cap a la plaça de Barcelona on recolliran les darreres cartes dels nens i nenes santcugatencs, encara que faci mal temps.

A les sis començaran les activitats d'animació al Casal de Cultura de Mira-sol i a dos quarts de set es farà l'adoració a l'església de Sant Joan de Mira-sol. La cavalcada acabarà al Casal de Cultura a les set de la tarda, on tindrà lloc el lliurament de cartes i una xocolatada.

Pel que fa a Valldoreix, al punt de les sis de la tarda Ses Majestats seran rebuts per centenars de nens a la plaça de Mas Roig. Des d'aquest punt del territori i al llarg de dues hores recorreran els carrers de Valldoreix fins arribar a la plaça de Maria Sabater. Si plogués, es suprimiria part del circut i els reis i els nens anirien directament a l'església, on es faria l'entrega de cartes. Escoltem la vocal de Serveis Personals de l'EMD, Susanna Herrada.

Susana Herrada

Si plogués molt i no es pogués fer la cavalcada normal ens posariem a dins de l'església i allà fariem la xocolatada.


Un any més, els Reis Mags arribaran amb un tren antic a l'estació de la Floresta. Allà seran rebuts per les autoritats locals, faran un petit parlament i es donarà inici a la cavalcada. Les carrosses engalanades dels Reis aniran acompanyades de les dels voluntaris que formaran el seguici reial pels carrers del districte. La comitiva finalitzarà el seu recorregut al Centre Social i Sanitari de la Floresta. Allà, el tradicional tortell cedirà el seu lloc a una coca de forner.

En cas de mal temps, s'anul·laria el recorregut tradicional i els reis anirien directament de l'estació al Centre Social i Sanitari i allà es farien els parlaments. Així ho ha explicat el membre de la comissió de festes de la Floresta, Xavier Sans.

Xavier Sans

Tenim un pla B. Si es posés a ploure, anulariem el recorregut i aniriem directament al Centre Social i Sanitari.


La cavalcada de les Planes es caracteritza per la particularitat que els Reis Mags no van amb carrossa. La tradició d'aquest districte marca que els veïns els acompanyen a peu durant l'itinerari que Ses Majestats fan a cavall. La membre de la comissió de festes de les Planes, Begoña Paradeda, assegura que no volen pensar en el mal temps i que són optimistes.

Begoña Panadeda

Nosaltres som molt optimistes i no creiem que la pluja ens pugui alterar la cavalcada. Dissabte ja no plourà.


Ràdio Sant Cugat seguirà en directe les cavalcades amb un programa especial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.