Milers de santcugatencs segueixen la cavalcada de Sant Antoni Abat


  • Comparteix:

Gairebé 200 cavalls han fet aquest diumenge la tradicional cavalcada de Sant Antoni Abat, els Tres Tombs. La desfilada ha passat pel Monestir, on s'ha fet la benedicció, i ha acabat a la plaça de Barcelona, on ha estat rebuda per tots els membres del Consistori. Des de l'organització han destacat la gran participació del públic, amb milers de santcugatencs que han gaudit de la cavalcada en tot el seu recorregut.

La tradició de la desfilada dels Tres Tombs es remunta al passat pagès de Sant Cugat i de Catalunya, quan els propietaris d'animals feien beneir-los el dia del seu patró, Sant Antoni Abat. I així ha estat també aquest diumenge, amb gairebé 200 animals que han recorregut els carrers de la ciutat passant pel Monestir i acabant a la plaça de Barcelona, on han estat rebuts per tots els membres del consistori.

Escoltem la valoració que n'ha fet l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La festa ha estat molt participada, amb molta gent, molts cavalls, molts carruatges, i amb molts veïns del pas d'aquesta rua de Sant Antoni.


La desfilada s'ha obert amb la Banda de Castellar del Vallès, seguida dels llancers de la Guàrdia Urbana de Barcelona en uniforme de gala. A continuació, i després de la imatge de Sant Antoni, representants de totes les hípiques de Sant Cugat, la banda de les Planes i una vintena de carrosses.

El president de la comissió de festes de Sant Antoni, Josep Masó, valora així la cavalcada.

Josep Masó

Cada any dic gairebé el mateix, perquè a part de que hi hagi una bona festa, el més important és que ningú es faci mal. Tot ha anat com una seda.


La cavalcada ha comptat amb la participació de diverses entitats de la ciutat, com els Geganters, que enguany han estat els portadors de les banderes, però també de grups d'altres poblacions com Gràcia, Banyeres del Penedès o Sant Llorenç d'Hortons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.