La capella de Sant Domènec quedarà inaugurada aquest diumenge

Cultura

Publicat el 15/feb/08 per Marc Texidó

Aquest diumenge s'inaugura la rehabilitada capella de Sant Domènec que es destinarà a ús ciutadà. En la rehabilitació, s'han recuperat materials del segle XVIII, s'han enderrocat les parets més debilitades i reconstruït espais, entre altres mesures. Les feines han estat possible gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, el Museu de Sant Cugat i el Grup d'Estudis Locals.

La inauguració començarà, al punt de dos quarts de dotze del migdia, amb una caminada des del Monestir fins a la capella. Un cop allà, l'arquitecte encarregat de la rehabilitació, Joan Albert Adell, i l'alcalde, Lluís Recoder, faran els parlaments d'inauguració. La festa continuarà amb la cantada de la coral La Lira i la Coral dels Antics Escolans del Monestir. Finalment es farà un piscolabis.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, explica les actuacions que s'han dut a terme a la Capella.

Xavier Escura

S'han utilitzat materials de construcció del segle XVIII. Les cobertes i les parts més debilitades s'han enderrocat entre d'altres mesures.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb la rehabilitació, la capella passa a ser ara una de les seus del Museu de Sant Cugat. Precisament l'equipament municipal ha estat l'encarregat de la museïtzació de l'espai, on ha elaborat uns plafons informatius amb al col·laboració del Grup d'Estudis Locals explicant la història de l'espai. A més, l'equipament municipal organitzarà cada mes una visita guiada a càrrec de la Penya Regalèssia.

Les obres de rehabilitació van començar el setembre de 2006.