Un nou llibre de Víctor Alexandre descriu Catalunya a través de vint immigrants


  • Comparteix:

L'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre està a punt de publicar el seu últim llibre, 'Nosaltres, els catalans'. L'obra és un recull d'entrevistes a vint immigrants provinents dels cinc continents que, segons Alexandre, defensen molt més el país que molts catalans nascuts a Catalunya. 'Nosaltres, els catalans' es presentarà el proper 22 d'abril a l'espai Terra Dolça.

El nou llibre de Víctor Alexandre recull els testimonis de personatges com Matthew Tree, Asha Miró, Patrícia Gabancho, Salah Jamal, Txiqui Beguiristain i Najat el Hadjmi, tots ells nascuts fora dels Països Catalans.

Alexandre explica què uneix aquests vint entrevistats.

Víctor Alexandre

Viuen aquí, parlen la llengua d'aquí, se senten catalans i defensen els interessos nacionals de Catalunya amb molta més convicció que molts catalans.


Segons Víctor Alexandre, el problema no és la immigració, sinó la situació que els immigrants es troben quan arriben al país. L'escriptor assegura que si els immigrants no s'integren a Catalunya no és per culpa seva, sinó dels catalans.

Víctor Alexandre

El senegalès que arriba amb una pastera o el professor d'universitat que ve d'Alemanya no tenen cap culpa que els catalans no hàgim solucionat els nostres conflictes amb Espanya.


El llibre 'Nosaltres, els catalans' es presentarà la vigília de Sant Jordi, 22 d'abril, a les vuit de la tarda a l'espai Terra Dolça. La presentació comptarà amb la presència del crític literari Sam Abrams, que també és un dels entrevistats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.