Alexandre: 'Si Catalunya no és independent és per culpa dels catalans i no dels immigrants'


Temes relacionats

Un nou llibre de Víctor Alexandre descriu Catalunya a través de vint immigrants (26/mar/08)


  • Comparteix:

El periodista santcugatenc Víctor Alexandre reflexiona sobre la immigració, Catalunya i el català en el seu últim llibre 'Nosaltres, els catalans'. L'obra recull 20 converses amb immigrants provinents dels cinc continents que defensen i estimen Catalunya com la seva terra d'origen.

El nou llibre de Víctor Alexandre recull els testimonis de personatges com Matthew Tree, Asha Miró i Sam Abrams, tots ells nascuts fora de Catalunya però que, segons Alexandre, defensen molt més el país que molts catalans nascuts a Catalunya.

En una entrevista a Cugat.cat, Alexandre ha explicat que els nouvinguts arribats de països més lluny com el Congo o el Senegal tenen menys 'prejudicis' amb el català que els que arriben d'altres punts de l'Estat espanyol.

Víctor Alexandre

Una persona que ve del Congo o de Senegal no té prejudicis estatalistes com els espanyols.


Segons Alexandre, la immigració no té la culpa de que Catalunya no sigui un país independent. Pel periodista, els catalans són els que han de fer un veritable esforç.

Víctor Alexandre

En el llibre defenso els valors de la immigració perquè els que venen no tenen cap culpa del fet que Catalunya no sigui un país independent.


'Nosaltres, els catalans' parla del dret a viure a qualsevol lloc del planeta i del deure de respectar la llengua i la cultura de la societat d'acollida. El llibre, de l'editorial Pòrtic, ja es pot trobar a les llibreries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.