Cinc historiadors publiquen un llibre sobre la butlla del Monestir


  • Comparteix:

Alguns dels autors de l'estudi, signant un dels exemplars

Alguns dels autors de l'estudi, signant un dels exemplars

Un dels actes culminants de l'any del Mil·lenari ha estat la presentació del llibre 'La Butlla de Silvestre II al Monestir de Sant Cugat'. Es tracta d'un compendi d'articles elaborats per diferents autors que expliquen la història de la butlla, dels seus protagonistes i del context històric i territorial del monestir.

A través de cinc parts ben diferenciades, el llibre explica el sentit de la butlla papal que va confirmar les propietats del monestir i li va atorgar el privilegi de dependre directament de l'autoritat pontifícia. Els cinc estudis es centren en la butlla, en la personalitat dels seus protagonistes -l'abat Odó i el Papa Silvestre II-, en el centre monàstic des d'una vessant arqueològica i el marc social i territorial de l'època.

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans i Travé, ha destacat la qualitat dels 5 estudis:

Josep Maria Sans i Travé

El monestir és un gran marc per tots vosaltres


En l'elaboració del llibre han participat historiadors i arquèolegs com Alba Rodríguez, Pere Lluís Artigues, Joan Ruiz, Ramon Sargatal, Antoni Pladevall i Pere Puig. Segons l'alcalde, el llibre servirà per conèixer bé el nostre patrimoni i, a partir d'aquí, fer-lo conèixer a la resta de Catalunya:

Lluís Recoder

El llibre és el que necessitavem per conèixer bé el monestir, i ara ens toca donar-lo a conèixer


Com a gest simbòlic, els autors han signat un exemplar del llibre que formarà part de l'arxiu històric municipal de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.