Jordi Coca explica la postguerra a través dels ulls del protagonista de 'Sota la pols'


Temes relacionats

Plàcid Garcia Planes: 'La guerra es pot arribar a veure a la postguerra' (22/mai/08)

Òmnium Cultural porta el temps de postguerra a l'Arxiu Nacional de Catalunya (21/mai/08)


  • Comparteix:

'La literatura no és una cosa que un es va inventant o un conjunt d'anècdotes, és un tros de vida'. Així de contundent s'ha mostrat l'escriptor barceloní Jordi Coca en la conferència 'La postguerra a Barcelona' que ha ofert aquest dijous a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). Coca ha donat la seva particular visió de la postguerra espanyola a través de la novel·la 'El temps de la pols', premi Sant Jordi del 2000.

L'autor de Barcelona ha explicat que el protagonista de la novel·la, de caire autobiogràfic, es refugia en la lectura per afrontar un entorn molt gris.

Jordi Coca

La literatura no és una cosa de fantasia sinó que és un tros de vida.


Coca ha explicat que el nen protagonista de la novel·la encarna aquell col·lectiu de nois de la guerra, d'un temps difícil i que no han conegut altre temps. Per això, diu Coca, el llibre té aquest to gris i trist, marcat per uns anys de misèria i repressió.

Aquesta conferència ha estat la tercera del cicle 'El temps del pa negre'. La propera cita serà dijous de la setmana vinent amb 'La universalitat d'un fet local', a càrrec de Jaume Cabré, a tres quarts de vuit de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.