Una conferència d'Antoni Bardavio inaugura les jornades 'Patrimoni Viu 2008'


  • Comparteix:

'El patrimoni és la nostra herència històrica i la nostra identitat col·lectiva'. Amb aquesta afirmació s'ha presentat la conferència 'Què és el patrimoni?', a càrrec del president del Grup d'Estudis Locals (GEL), Antoni Bardavio. Aquesta xerrada ha donat el tret de sortida de les jornades 'Patrimoni Viu 2008' que s'allargaran tot el cap de setmana amb propostes per a tots els públics.

Bardavio ha explicat que el patrimoni de Sant Cugat no és només l'arquitectònic sinó també un conjunt de tradicions o costums pròpies de la ciutat com pot ser el Paga-li Joan, el ball de gitanes o en Joan i la Marieta, els gegants de Sant Cugat.

El president del GEL ha recordat que el patrimoni santcugatenc té un gran actiu com és el monestir però no cal oblidar d'altres també molt importants com les antigues vivendes del segle XVIII del casc antic.

En aquest sentit ha convidat tothom a gaudir i valorar aquest patrimoni 'menys conegut'.

Les jornades sobre Patrimoni continuen aquest divendres a la tarda i continuaran tot el dissabte i el matí de diumenge.

Entre els propostes s'hi podrà trobar un tast de cuina medieval, la història dels castells i les colles castelleres, l'origen del ball de bastons i les sardanes, una visita guiada al Museu del monestir o un taller d'scriptorium, per aprendre les tècniques que utilitzaven els antics monjos per escriure els manuscrits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.