La il·lustradora santcugatenca Marta Balaguer publica un llibre de contes

Cultura

Publicat el 14/gen/03 per Sara

La il·lustradora santcugatenca Marta Balaguer ha publicat el llibre 'Històries inventades', un recull de contes resultat de les diferents visites de l'autora per escoles i biblioteques d'arreu de Catalunya on explicava contes i els dibuixava amb la col·laboració dels nens.

El llibre conté 21 contes curts d'entre dues i quatre pàgines que combinen text i dibuixos. Tres d'ells s'han construït a Sant Cugat. Segons l'autora, Marta Balaguer, el llibre és el resultat d'una experiència d'intercanvi entre ella i els infants:

Marta Balaguer

Aquest llibre és retornar al nens i nenes allò que ells m'han donat


'Històries inventades' no és una obra planificada sinó el resultat d'una activitat realitzada per escoles i biblioteques on l'autora provava d'explicar contes amb sentit de l'humor i optimisme a partir de les seves vivències personals. Balaguer explica que ha significat aquesta experiència:

Marta Balaguer

Aquesta experiència ha estat per a mí molt enriquidora


Marta Balaguer va néixer a Barcelona a l'any 1953 i fa 20 anys que viu a Sant Cugat. Des de l'any 79 es dedica a la il·lustració de llibres infantils i ha rebut diversos premis com el de la crítica Serra d'Or de literatura infantil, l'Apel·les Mestres o el Lazarillo.