L'Ateneu organitza una trobada de cantautors cubans

Façana de l'Ateneu, ubicat a la plaça Pep Ventura

Cultura

Publicat el 31/jul/08 per Núria Juanico

L'Ateneu organitza una trobada de cantautors cubans a la plaça Pep Ventura. L'acte, que tindrà lloc aquest dijous a les set de la tarda, constarà d'una mostra de dos documentals i diverses actuacions musicals.

Durant l'acte es presentaran dos documentals relacionats amb l'estil musical anomenat 'Trova'. El primer, tracta sobre un viatge del cantautor Silvio Rodríguez per les costes cubanes, i el segon mostra la figura d'un altre fundador de la 'Nueva Trova', Vicente Feliu. La 'Nueva Trova' és una evolució de l'estil musical 'Trova cubana', i es caracteritza pel seu caràcter líric i la disminució de la càrrega ideològica respecte l'estil anterior.

Alguns dels membres de l'organització cubana 'La tropa cósmica' també assistiran a l'acte. Aquest grup d'amants de la música 'Trova' està format per més de 600.000 components d'arreu del món i cada any organitzen una trobada per tal de compartir experiències.

Una de les membres de la 'Tropa cósmica', Isabel Peña, explica quins van ser els orígens del grup.

Isabel Peña

És un moviment que va començar a mitjans de 1996 amb quatre nois aficionats a Silvio que es relacionaven a través d'Internet.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




D'altra banda, en l'acte també hi ha previstes diverses actuacions musicals per part de cantautors cubans i catalans.

El responsable de la trobada, Pep Martínez, explica en què consistirà l'acte.

Pep Martínez

És una trobada on es projectaran documentals sobre la trova cubana i on actuaran cantautors cubans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La trobada, que tindrà lloc a l'Ateneu Plaça aquest dijous a les set de la tarda, es servirà de la música com a fil conductor per tal que els assistents comparteixin experiències i intercanvin situacions.