La Canals Galeria d'Art, la Sala Rusinyol, la Galeria i l'Espai Lluís Ribas formaran part de la campanya per augmentar públic a les galeries


Temes relacionats

La Canals Galeria d'Art inaugurarà al setembre una exposició de l'artista Joan Pere Viladecans (21/ago/08)

La Biennal d'Art Contemporani compta amb més de 1.000 visitants al seu pas per Cambrils ( 5/ago/08)

Toni Cassany porta 'El Color de la llum' a la Sala Rusiñol (20/jun/08)

Fins a 15 espais han acostat l'art als santcugatencs en la 8a Nit de l'Art (31/mai/08)


  • Comparteix:

La Canals Galeria d'Art, la Sala Rusiñol, La Galeria i l'Espai Lluís Ribas, juntament amb altres associacions de galeries d'art de Catalunya, inicien una campanya per tal d'aconseguir que un públic més extens accedeixi a les galeries. La campanya, que s'iniciarà a mitjans de setembre, preveu un canvi d'actitud i comportament de la població respecte les galeries i vol augmentar el nombre de persones interessades en l'art. Entre altres mesures, l'any vinent es realitzarà una 'Setmana de les Galeries d'Art' per fomentar les arts plàstiques entre la població.

La Canals Galeria d'Art, la Sala Rusiñol, La Galeria i l'Espai Lluís Ribas han decidit formar part d'una campanya per dirigir-se a públics diferents i poder aconseguir que més gent s'interessi per les obres que s'exposen a les galeries.

La iniciativa ha sorgit arran de la pel·lícula 'Vicky Cristina Barcelona', de Woody Allen. El film, que es basa en la vida i obra d'un pintor sabadellenc, mostra la imatge i el caràcter artístic de Barcelona. D'aquesta manera, es vol promocionar els creadors de Catalunya. Així doncs, les associacions de galeries juntament amb l'Institut d'Indústries Culturals i la Generalitat han acordat realitzar una campanya per fomentar l'art entre la població. Amb aquest pacte, també es reforça una unió que afavoreix totes les galeries, des de les més figuratives a les més transgressores.

El propietari de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, explica en què consistirà la campanya i quines són les funcions de les galeries d'art.


Josep Canals

Es posarà en marxa una campanya per fomentar les visites a les galeries d'art.



La campanya, que s'iniciarà a mitjans de setembre, preveu un canvi d'actitud i comportament de la població. L'objectiu principal és impactar a un públic de 40 a 55 anys, amb professions liberals, sensible a la cultura, les arts o la música i cosmopolita. Així doncs, es vol aconseguir que més gent s'interessi per l'art i que visitin les galeries. D'aquesta manera, es vol substituir la visió de la galeria com un espai críptic, antiquat i car per obtenir la imatge d'una galeria accessible, propera i vital.

Algunes accions puntuals que es preveuen són la modificació de les entrades de les galeries, organització d'activitats per acostar el públic a àmbits diversos, disseny d'un itinerari per les diferents galeries, edició d'una 'Guia de Galeries d'Art' i creació d'un dia de l'espectador. D'altra banda, l'any vinent es realitzarà una 'Setmana de les Galeries d'Art' que imita el model de la passada 'Setmana de la Lectura'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.