Vilarasau i Madaula responen a les curiositats del públic en una xerrada sobre teatre


  • Comparteix:

Els actors Ramon Madaula i Emma Vilarasau han omplert de gom a gom el Cafè Auditori amb la xerrada 'Parlem de teatre'. Tots dos intèrprets han apropat als assistents el món del teatre i les seves diferents percepcions mitjançant les preguntes curioses del públic.

El debat ha girat entorn la correcció de realitzar canvis en els textos teatrals clàssic per adaptar-los a noves representacions. Mentre Vilarasau és partidaria de la adaptació teatral, Madaula s'ha mostrat contrari a retocar les obres clàssiques. Precisament, els respectius espectacles que representaran aquesta temporada al Teatre-Auditori en són un exemple.

'El llibertí', que es representarà el proper 2 i 3 d'octubre, manté el text original de Eric-Emmanuel Schmitt sense canviar cap coma, segons ha destacat Madaula. En canvi, 'Espectres', que arribarà el proper el 23 i 24 d'octubre, ofereix una nova visió de l'obra d'Ibsen. Escoltem l'opinió de Madaula sobre aquesta qüestió.

Ramon Madaula

Estem abusant de les adaptacions. Primer s'han de fer tal com estan escrits i després, si cal, adaptar-los.


Els dos actors, que han estat sobre l'escenari del Teatre-Auditori en diverses ocasions, han coincidit en destacar 'l'admirable' tasca que realitza l'equipament, tot i la seva proximitat en Barcelona. Tot i així, els intèrprets han lamentat l'arquitectura de l'espai, més pensada pels concerts que per a la representació teatral. En aquest sentit, han instat els responsables a crear una nova sala.

Finalment, Vilarasau i Madaula han recordat al públic que el teatre 'és una de les poques coses que queden en viu i en directe', per tal d'encoratjar a tothom a anar al teatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.