Conferència sobre les preses polítiques del franquisme i els seus fills


  • Comparteix:

Les presons franquistes van transformar l'existència i la biografia de moltes preses polítiques i les seves famílies. Així s'ha posat de manifest a la conferència organitzada per Atena Dones que s'ha celebrat al claustre del Monestir. a càrrec de Ricard Vinyes, professor d'História Contemporània a la Universitat de Barcelona.

El també professor d'Història Contemporània Borja de Riquer ha introduït la conferència de Ricard Vinyes. La xerrada ha analitzat la situació de les dones que van ser empresonades durant una època plena de repressió i tabús. Ricard Vinyes ens explicava l'objectiu d'aquesta conferència:

Ricard Vinyes

La presó va ser una gran indústria de transformació de biografies


Amb el relat directe d'aquelles dones que van patir l'opressió del franquisme, la conferència s'ha adreçat a totes les persones interessades en saber què va passar exactament. El professor Ricard Vinyes ha destacat l'esforç que van fer totes aquelles dones que van sobreviure a la duresa de la presó. Així ens ho expressava:

Ricard Vinyes

Les dones van fer grans esforços per mantenir la seva identitat


Ricard Vinyes ha afegit que aquest tema no s'ha pogut estudiar fins ara per la dificultat per accedir als documents que ho testimonien.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.