Patrícia Gabancho: 'L'excel·lència acadèmica a Catalunya està privatitzada'


Temes relacionats

El Terra Dolça dedica actes al finançament, els transgèncis i a la màgia ( 1/oct/08)

Gabancho: 'Els mitjans de comunicació locals són bàsics per a la recuperació del català' (25/oct/07)


  • Comparteix:

Patrícia Gabancho

Patrícia Gabancho

'L'educació a Catalunya no és equitativa i l'excel·lència acadèmica està privatitzada'. Ho ha explicat l'escriptora Patrícia Gabancho durant la presentació del seu nou llibre 'Apàtrides, incultes i (de vegades) analfabets'. Una trentena de persones s'han citat aquest dilluns al vespre al Terra Dolça per escoltar la periodista.

Patrícia Gabancho creu que la distància entre el nivell educatiu de l'escola pública i el de l'escola privada cada vegada és més gran. Això suposa una privatització de l'excel·lència o, el que és el mateix, que l'educació no sigui equitativa.

Patrícia Gabancho

Privatitzem l'excel·lència, si vols una escola bona han d'anar a la concertada. Sinó pagaràs els plats trencats del sistema.




Gabancho considera que el nivell educatiu a Catalunya és 'fluix', tal com constaten els informes PISA i Bofill. L'escriptora nascuda a Buenos Aires assegura que el sistema educatiu està envellit i és funcionarial, fet que no beneficia als alumnes.

Patrícia Gabancho

El sistema para molta atenció en els alumnes que tenen dificultats i deixa abandonats els alumnes que van tirant. Uns fracassen i els altres són mediocres.




Patrícia Gabancho va néixer a Buenos Aires i es va traslladar a Barcelona quan tenia 22 anys. Entre els nombrosos llibres publicats, destaquen 'Carta a la societat catalana sobre la immigració', 'La postguerra cultural a Barcelona (1939-1959)', 'La batalla de l'Estatut' i 'El preu de ser catalans. Una cultura mil·lenària en vies d’extinció'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No estic gens d'acord amb aquesta notícia! El problema és que l'escola pública ha de carregar amb tot i la privada se'n manté al marge...Cal més recursos per les escoles públiques!Jo per cert he anat tota la vida a la pública. Estudio biotecnologia (la carrera amb nota més alta) i la major part de la meva classe prové de la pública! A Sant Cugat sou massa elitistes!!!!

Marta. Enviat el 28/oct/08


A la marta: Entenc que hi ha excepcions, i el teu cas és cert, però si mires les mitjanes de les notes de sel·lectivitat, per desgràcia, no hi ha color entre la privada i la pública.

evidència. Enviat el 28/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.