Apadrinaunartista.com celebra un any amb més de 1.600 grups afiliats


Temes relacionats

Apadrinaunartista.com s'apropa al miler d'artistes registrats a la web ( 1/abr/08)

Una web santcugatenca permet apadrinar el treball de grups musicals novells (17/gen/08)


  • Comparteix:

La plataforma santcugatenca Apadrinaunartista.com ha complert un any d'existència i ja sobrepassa els 1.600 grups afiliats. La iniciativa de la ciutat dóna a conèixer i ajuda econòmicament els artistes adscrits a la web per gravar i produir el seu treball a partir de les donacions d'inversors privats. La plataforma local preveu duplicar el número de grups i triplicar els 407.000 dòlars d'inversió total que ja ha aconseguit en el proper any.

L'1 d'octubre del 2007 va néixer el projecte 'Apadrina un Artista' (AUA) de la mà dels santcugatencs Xavier i Albert León. Es tracta d'una plataforma on els artistes poden penjar els seus treballs, cançons i clips de vídeos, entre d'altres, i els usuaris poden conèixer els artistes i invertir en els seus treballs. Ara, després d'un any, el projecte ja suma 1.669 grups musicals.

Quan un grup arriba a la quantitat de 50.000 dòlars pot iniciar el procés de gravació, producció i llençament de les primeres 5.000 còpies del seu disc. De la seva banda, els inversors privats tindran dret a rebre una còpia del treball discogràfic de l'artista apadrinat i un 40% de les vendes anirà destinat als inversors.

El director de Comunicació d'Apadrinaunartista.com, Albert León, ha xifrat les inversions més altes d'un sol cop en 9.000 dòlars. Actualment, la inversió total és de 407.240 dòlars, una xifra que la plataforma preveu triplicar en un any.

Albert León

Suposem que el nombre de bandes es duplicarà fàcilment i la inversió es triplicarà en un any.




Apadrinaunartista.com també organitza gires de les formacions i ofereix la possibilitat de comprar entrades pels concerts a través de la pàgina web.

Una de les artistes apadrinades, Kireina, està nominada pels Oscar de Hollywood de la música. Tot i que Kireina ha guanyat molts concursos, encara no l'ha fitxat cap discogràfica. De moment, Kireina suma 17.550 dòlars.

León ha explicat que tenen pocs grups santcugatencs afiliats. Entre els que sí que ho estan hi ha Misery, El Crimen, El Afilador, Aleix Riera i Panic Idols.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.