Francisco Ibáñez fascina lectors de diferents generacions a la Biblioteca del Mil·lenari


  • Comparteix:

Moment de la xerrada

Moment de la xerrada

Una seixantena de santcugatencs petits i grans han omplert la Biblioteca del Mil·lenari en la xerrada que ha ofert el dibuixant Francisco Ibáñez, creador de personatges tan populars com Mortadelo y Filemón, Rompetechos i Pepe Gotera y Otilio. Ibáñez ha repassat la seva carrera professional i ha respost les preguntes d'un auditori que ha gaudit de les explicacions i anècdotes de l'autor barceloní.

El dibuixant Ibáñez s'ha ficat el públic a la butxaca amb la seva habitual simpatia i ha explicat com ja de petit era un àvid consumidor de còmics.

Ibáñez ha dit que crear els personatges no li ha suposat cap tipus d'esforç però sí que ho ha estat el fet de no repetir arguments en les històries després de tants anys dibuixant molts dels personatges.

El creador de còmics ha explicat que els personatges que més s'estima són Mortadelo, que enguany fa 50 anys, i, per sobre de tot, Rompetechos pel defecte que comparteixen.

Francisco Ibáñez

El meu personatge més estimat és el Rompetechos. El fet que tingui el mateix defecte que l'autor sempre ha donat molt de joc.



Ibáñez s'ha felicitat per la llarga vida de molts dels seus personatges i ha destacat com una de les raons del seu èxit els petits detalls que dibuixava al marge de l'acció principal. És el cas, entre d'altres, dels cucs menjant-se les vinyetes o l'àvia pujant un grata-cels amb moto al fons de l'imatge on transcorre l'acció principal de la història.

Aquesta xerrada ha estat organitzada per la llibreria Amic Imaginari dins el cicle de xerrades amb autors.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.