El claustre del Monestir, candidat a meravella de l'art romànic de l'Estat


  • Comparteix:

Claustre del Monestir

Claustre del Monestir

El claustre del Monestir opta a ser una de les meravelles de l'art romànic de l'Estat espanyol en una iniciativa del Centre d'Estudis del Romànic de la fundació Santa María la Real. L'edifici figura entre 20 exemples del romànic que es poden votar a través de la xarxa. Els edificis seleccionats seran objecte d'estudi per diferents especialistes i formaran part d'un llibre que es publicarà l'any vinent.

La Fundació Santa María del Real, situada a Aguilar del Campo a Palencia, és una entitat dedicada a la conservació i promoció del patrimoni cultural, natural i social. L'entitat ha posat en marxa una iniciativa, a través d'Internet, perquè els usuaris puguin votar quines creuen que són les mostres més emblemàtiques de l'art romànic a l'estat. El claustre del Monestir figura entre les preseleccionades.

L'historiador de la fundació, Pedro Luis Huerta, destaca el valor dels capitells del claustre.

Pedro Luis Huerta

Hem fet la llista a partir d'experts. El claustre és una joia del romànic. Per això és a la llista.


Els set edificis seleccionats formaran part d'un llibre editat per la mateixa fundació que comptarà amb l'anàlisi d'experts en l'art romànic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.