L'Ajuntament anuncia fortes retallades en els pressupostos de Cultura


Temes relacionats

L'Envelat desapareix aquest Nadal per la crisi econòmica ( 8/nov/08)


  • Comparteix:

Els pressupostos del 2009 de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament baixaran entre un 10 i un 15% respecte aquest any. Ho ha admès en una entrevista a Cugat.cat el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que ha afegit que un gran nombre d'activitats seran retallades i algunes, fins i tot, desapareixeran, com és el cas del Festival de Música de Cambra. La crisi també afectarà les entitats, que veuran reduïdes les subvencions que reben de l'Ajuntament.

Les activitats nadalenques seran redefinides, i la Cavalcada de Reis, menys lluïda. Els santcugatencs començaran a notar ben aviat la retallada en els pressupostos de Cultura, una retallada que comportarà el replantejament i fins i tot la supressió d'algunes activitats.

Una de les primeres víctimes de la crisi serà el Festival de Música de Cambra, com explica Xavier Escura.

Xavier Escura

Em sap greu però el Festival de Música de Cambra despareixerà. Arriba un moment que no ho podem fer tot i de cinc estrelles.


Escura també ha admès que les subvencions a les entitats es veuran reduïdes, i que això s'haurà de combatre amb una optimització de les infraestructures.

Xavier Escura

Hi haurà una reducció de les subvencions. El meu compromís, però, és reduir al mínim l'impacte de la crisi.


El Teatre-Auditori també es veurà afectat per la crisi. Segons Escura, hi haurà entre 10 i 12 espectacles menys a l'any, i molt possiblement se suprimiran les dobles sessions. La Festa Major també notarà la retallada pressupostària, amb una redefinició d'algunes activitats i dels seus costos.

Pel que fa als patrocinadors, Escura ha dit que es comença a notar una davallada, i explica que també hi ha hagut diversos casos en què les empreses prefereixen invertir en l'àrea de Serveis Socials en comptes de la de Cultura.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Estic d\'acord amb que la crisi obliga a fer-ne retallada en les despeses, però esteu tractant el tema des de la prepotència. Que malament os ha sentat la majoria absoluta. Espero que les properes eleccions, tingueu el \"premi\" a la vostra actuació en aquesta legislatura

enric51. Enviat el 12/nov/08


\"la crisi, la crisi\" sempre ho acaba pagant \"la cultura\", aquests anys no podrem disfrutar del Festival, ni els nens de l\'envelat etc.etc. No seria millor repartir una mica tot i que es retallessin d\'un altre lloc (ja sabeu quin) i es pogués arreglar al menys amb una mica de dignitat totes les activitats culturals???cal pensar-ho!!!!

roserart. Enviat el 12/nov/08


Sempre en aquest païs la CULTURA no es important.Retallades !! per aqui? LA CULTURA!! Estem en un païs de "incultes" Farem moltes tonteries i despeses inutils peró per la CULTURA no hi ha "calès"Quina vergonya

Una aimant de la Cultura. Enviat el 13/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.