Les biografies de l'Abat Oliba i de Jaume I, protagonistes d'un cicle de confèrencies


  • Comparteix:

Ramon Martí

Ramon Martí

Una trentena de pesones han assistit aquest dimecres al vespre a la primera xerrada del cicle de conferències per commemorar el mil·lenari de l'elecció d'Oliba de Cerdanya com a abat de Sant Miquel. El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ramon Martí, ha parlat de la pau i treva de Déu en la vida de l'Abat Oliba. Les xerrades del cicle, organitzat per l'Ajuntament, tenen lloc al Museu de Sant Cugat.

El professor de la UAB, Ramon Martí, explica el contingut de la xerrada 'La pau i treva de Déu'.

Ramon Martí

Utilitzem la biografia d'Oliba per veure les dues vessants de la política de la seva època. D'una banda l'eclesiàstica i de l'altra la militar.


La propera cita que parlarà de l'Abat Oliba serà el 26 de novembre amb Gerard Boto, professor de la Universistat de Girona.

La segona part del cicle, que començarà el 3 de desembre, parlarà de la vida de Jaume I. La primera conferència, que anirà a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona (UB), Antoni Riera, parlarà sobre les conseqüències i causes de l'expansió territorial d'aquest personatge.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Realment trobo a faltar que al Monestir de Sant Cugat no s´hagi pensat en organitzar una Conferència conmemorativa del Mil-lenari de l´Abat Oliba igual que es cel- lebra a Sant Miquel de Cuixà,Montserrat,Toluges i Ripoll. La conferència en la qual estic referint fora a càrrec de l´actual Prior del Monestir de Cuixà. ¿? Crec que es força interessant i oportuna

Una amiga de Sant Miquel de Cuixà. Enviat el 21/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.